Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/comoclin/public_html/wp-content/plugins/revslider-stop/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/comoclin/public_html/wp-content/plugins/revslider-stop/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/comoclin/public_html/wp-content/plugins/revslider-stop/includes/output.class.php on line 3708
Termoterapie – Comoclinic

Termoterapie (Impachetari cu parafina)

Cuprinde acele modalitati de tratament care utilizeaza caldura pentru cresterea temperaturii anumitor portiuni ale corpului. Aceasta crestere de temperatura poate fi superficiala (0,5 cm) sau profunda (3,5 cm).
Efecte circulatorii
Cresterea temperaturii are ca rezultat vasodilatatia capilara, cresterea debitului circulator asigurand o mai buna circulatie a sangelui in regiunea unde este aplicata. Odata cu sangele, in zona vin intr-o proportie mai mare si celule imunitare sau factori de crestere care grabesc vindecarea. Totodata, este activat metabolismul local, cu efect trofic, care creste activitatea enzimatica.
Efect de crestere a elasticitatii
La o temperatura intre 40 si 45C, extensibilitatea colagenului din tendoane, ligamente, capsule articulare sau cicatrice creste, permitand exercitiile de intindere necesare reducerii anumitor retractii. In acelasi timp, redoarea articulara este diminuata datorita scaderii vascozitatii lichidului sinovial.
Efect decontracturant
Contracturile musculare sunt combatute, indiferent daca au la origine Afecţiuni musculo-scheletice sau neurologice, prin ameliorarea functionarii receptorilor din muschii responsabili cu reglarea tonusului muscular.
Efect antialgic
Durerea este diminuata datorita reducerii contracturilor, datorita ameliorarii circulatiei sanguine, dar si prin actiunea directa asupra mecanismelor de control ale durerii – prin cresterea pragului de perceptie a ei, prin inhibarea transmisiei si prin stimularea secretiei de endorfine. Datorita acestor efecte, caldura este folosita foarte eficient in afecţiunile dureroase cronice. Insa in afecţiunile acute, amplifica fenomenele inflamatorii, de aceea ar trebui evitata. De asemenea, caldura este de nepretuit pentru pregatirea exercitiilor de mobilizare articulara sau de crestere a fortei musculare.

Impachetarile cu parafină sunt indicate în:

Afecţiuni reumatismale degenerative şi inflamatorii âşi cele posttraumatice ale aparatului musculo-artro-kinetic;

Suferinţe ale sistemului nervos periferic

Circulaţie periferică deficitară (sindromul mâinilor şi picioarelor reci)

Redarea mobilităţii

Decontracturarea musculară


termoterapie


kinetoterapie termoterapie


Misiunea Noastră


Sănătatea fizică și emoțională este un dar de neprețuit. Este de datoria noastră să ajutăm, cu pasiune și dăruire, cât mai mulți oameni, să păstreze sau să redobândească starea de bine.