Terapia Trigger Points

Majoritatea cauzelor durerii clinice sunt de origine musculară.

Când mușchiul este suprasolicitat (postură incorectă, expunere prelungită la frig, căldură) sau accidentat (traumatisme directe, traumatisme minore repetate) sau când există carență/exces de vitamine în corp, putem experimenta durere intensă, rigiditate, slăbiciune, mișcare restricționată, dureri de cap, gât, dureri de maxilar, greață, amețeli, tulburări de vedere, etc.

Doctorii Janet Travell și David Simons au observat însă că există zone în care mușchii și țesutul conectiv sunt foarte sensibile la durere când sunt compresate şi că se crează o relație între durerea cronică și sursa acesteia.

Aceste puncte sensibile la durere, numite si puncte de tensiune (trigger points) sunt descrise ca fiind locuri hiper-iritabile în mușchii scheletici, care sunt asociate cu noduli palpabili în benzile fibrei musculare.

Astfel, a fost dezvoltată terapia cu puncte de presiune asupra fasciei (Terapia Trigger Points), folosită pentru eliberarea durerilor musculare și a disfuncțiilor acestora, prin aplicarea tensiunii asupra acestor puncte ce cauzează dureri, împreună cu exerciții de stretching.

Terapia Trigger Point poate ajuta însă şi la restabilirea mișcării în articulații dar și
în dezvoltarea musculară.

Pentru o mai clară înţelegere a terapiei puteţi viziona acest videoclip:


Misiunea Noastră


Sănătatea fizică și emoțională este un dar de neprețuit. Este de datoria noastră să ajutăm, cu pasiune și dăruire, cât mai mulți oameni, să păstreze sau să redobândească starea de bine.