Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/comoclin/public_html/wp-content/plugins/revslider-stop/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/comoclin/public_html/wp-content/plugins/revslider-stop/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/comoclin/public_html/wp-content/plugins/revslider-stop/includes/output.class.php on line 3708
Medicină sportivă – Comoclinic

Medicina sportivă

Medicina sportivă este o ramură a ortopediei și traumatologiei al cărei rol este de a diagnostica și recomanda cele mai potrivite scheme de tratament pentru pacienții cu:
✔️ afecțiuni articulare și periarticulare (tendoane, ligamente, mușchi);
✔️ afecțiuni traumatice, inflamatorii sau degenerative;
✔️ leziuni acute și de suprasolicitare (rupturi musculare, tendinoase, ligamentare);
✔️ tulburări organice și/sau funcționale (ex: leziunile de menisc);
✔️ dezechilibre musculo-articulare.

Care este rolul medicinei sportive

Rolul medicinei sportive este acela de a individualiza măsurile preventive destinate menținerii și ameliorării condiției fizice a sportivilor de toate vârstele și de toate nivelurile dar, totodată, în cazul accidentelor care au loc în timpul activităților fizice și sportive, este de a diagnostica afecțiunile și leziunile musculare ale sportivului și de a recomanda un tratament care sa faciliteze:
✔️ recuperarea și refacerea sportivă
✔️ reechilibrarea musculo-articulară
✔️ creșterea performanței sportive

Stabilirea diagnosticului in medicina sportiva

Doctor Motaca Adrian Medicina Sportiva

Diagnosticarea medicală se realizează de către un medic cu specializare în Medicină Sportivă ca urmare a efectuării unui examen clinic care implică:

✔️ evaluare neuro-musculo-articulară;
✔️ stabilire diagnostic și obiective terapeutice;
✔️ recomandare plan de tratament.

Dacă este cazul, examenul clinic este însoțit de o ecografie musculo-scheletală, investigație care permite o diagnosticare mult mai precisă a afecțiunilor articulare și periarticulare (tendoane, ligamente, muschi) traumatice, inflamatorii cât și degenerative.

In ce consta recuperare sportivă

Traumatologia și recuperarea sportivă constă în:
✔️ tratamentul leziunilor acute și de suprasolicitare a sportivilor (rupturi musculare, tendinoase, ligamentare)
✔️ terapia de corectare sau vindecare a unor tulburări organice și/sau funcționale ale sportivilor (ex: leziunile de menisc)

Ceea ce diferențiază clinica COMOClinic de alți furnizori de servicii medicale de specialitate din regiunea Sud Muntenia sunt:

✔️ expertiza deținută de Dr. Adrian MOTOACĂ, medic Medicina Sportivă, atestat Ultrasonografie Generală, cu peste 17 ani de practică medicală
✔️ utilizarea tehnologiei „Vacuum intermitent”
✔️ posibilitatea continuării tratamentului de kinetoterapie într-o sală de fitness modern echipată, sub coordonarea unui personal specializat.

Video: Rareș Toader, din nou pe terenul de fotbal ⭐⭐⭐⭐⭐


Vezi localizare pe harta COMO CLinic Slobozia


Misiunea Noastră


Sănătatea fizică și emoțională este un dar de neprețuit. Este de datoria noastră să ajutăm, cu pasiune și dăruire, cât mai mulți oameni, să păstreze sau să redobândească starea de bine.